• JO19-1 speelde afgelopen zaterdag tegen RKSV NEO uit Borne. De mannen van trainer Robin Dijk kwamen geen moment echt in de problemen en wonnen voor de 4e keer op rij in de 4e divisie.

Ondanks het wisselende spelniveau over twee helften won het verdiend van NEO. Hiermee is het team medekoploper met 12 punten uit 4 wedstrijden en kunnen we spreken van een mooie start voor de debutant in de 4e divisie.

Jaro Wink scoorde voor de 4e wedstrijd achtereen en de achterhoede hield voor de 4e keer de nul.

Berkum kwam al in de 8e minuut op voorsprong toen de in de diepte weggestuurde Jaro Wink de bal uitstekend breed legde op Lars van Gerner. Hij nam de bal graag in ontvangst, kapte zijn tegenstander uit en schoot zachtjes binnen. Hiermee was de 1-0 een feit.

Na een paar kleine mogelijkheden voor Berkum was het in de laatste 10 minuten dat zowel Daniel van der Ploeg als Jaro Wink 1 op 1 met de keeper kwamen te staan. Helaas kwamen beiden niet aan afronden toe. Van NEO had Berkum eigenlijk de hele wedstrijd niet veel te vrezen. Het was lastig voor hen om voetballend het doel van Berkum te bereiken. Het was met name uit spelhervattingen dat de ploeg uit Borne gevaarlijk voor het doel kwam. Al duurde het tot aan de 69e minuut dat keeper Finn Jordans echt een redding moest verrichten en een corner nog een keer de lat toucheerde.

In de tweede helft was het optisch gezien NEO dat meer begon te voetballen maar niet echt tot kansen kwam. De verdediging van Berkum onder leiding van Alex van Hoesel geeft al weken schaars een kansje weg. Wat een prettig gegeven is. De ‘”nul ” staat na 4 wedstrijden nog steeds op het bord.

Nadat Lars van Gerner met een schot net over de kruising al een eerste waarschuwingsschot gaf was het dezelfde speler die op magistrale manier in de 64e minuut de 2-0 binnenschoot.

Na een afgeslagen aanval lag de bal plots voor de voeten van Lars van Gerner die in zijn ooghoeken de positie van de te ver voor zijn goal staande keeper goed inschatte. Met een prachtige boogbal schoot hij de 2-0 met links binnen.

NEO probeerde wel om Berkum wat meer onder druk te zetten maar tot echte mogelijkheden leidde dit niet. Berkum maakte het zichzelf wat lastiger door weer een periode in te lasten dat een groot aantal spelers onnodig balverlies leden, slordigheden hand overhand toenamen en het lastig was om een bal over 5 meter naar de goede kleur te spelen.

Deze tegenstander was niet bij machte om gebruikt te maken van deze periode maar een tegenstander die dit wel doet zullen we zeker gaan treffen. Het is aan Robin Dijk en zijn mannen om deze periodes in wedstrijden te minimaliseren of liever uit te bannen.

De definitieve nekslag werd NEO in de laatste minuut toegediend door wie anders dan Jaro Wink. Hij scoorde op aangeven van Niek Schelhaas die na een prima interceptie onzelfzuchtig de bal meegaf aan Jaro. Hij drukte diagonaal af. Het was al weer 4e wedstrijd achtereen dat hij scoorde.

Al met al een prima zege voor de O19-1 die zich samen met Rohda Raalte aan kop nestelde. Volgende week staat er een oefenwedstrijd op het programma tegen Heino O19-1 uitkomend in de 3e divisie. Op 24 oktober speelt de O19-1 in en tegen HHC Hardenberg.

We zullen u op de hoogte houden hoe het team van Robin Dijk verging.